Almanya Vizesi Nasıl Alınır? 2023

Almanya Vizesi için Konsolosluklara direk değil, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından resmi olarak yetkilendirilmiş tek kuruluş olan İdata üzerinden başvurabiliyorsunuz.

Türkiye’den Almanya’ya gidecek vatandaşlarımızın mesleki faaliyette bulunmama koşuluyla ve 6 aylık dilim içinde 90 günü geçmeyen ziyaretleri için Gri, Siyah ve Yeşil Pasaportlara Vize istememektedir. Bordo yani Umuma mahsus pasaportlar için Vize gerekmektedir.
Konsoloslukların Yetki Alanını İçeren İller
Ankara Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği
Aşağıdaki illerde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Konsolosluk işlemlerini Ankara Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliğine yapabilirler.
Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis Kırklareli, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin(İçel), Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak.
İstanbul Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu
Aşağıdaki illerde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Konsolosluk işlemlerini İstanbul Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna yapabilirler.
Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova.
İzmir Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu
Aşağıdaki illerde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Konsolosluk işlemlerini İzmir Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna yapabilirler.
Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak.
Antalya Almanya Federal Cumhuriyeti Konsolosluğu
Aşağıdaki illerde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Konsolosluk işlemlerini Antalya Almanya Federal Cumhuriyeti Konsolosluğuna yapabilirler
Antalya, Burdur ve Isparta
Not: Bu konsoloslukta Vize bölümü yoktur, İzmir Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu yetki bölgesine girmektedir.
Almanya Vizesi Nasıl Alınır? Gerekli Evraklar Nelerdir?
Almanya Vizesi İçin Genel Evrakların Listesi
- Vize Başvuru formu doldurularak sonrasında çıktısını alıp ıslak imza ile hazırlanıyor. Vize başvuru formunu Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı’nın ücretsiz ve çevrimiçi olan videx uygulamasından online olarak doldurup yazıcıdan yazdırıyorsunuz.
- Vize işlemleriniz için Vekaletname – Vollmacht (Vize işlemlerinizi yapacak resmi yetkili kuruluş idata için) bu belgeyi üzerinden online doldurup yazıcıdan çıktısını alıp ıslak imza ile imzalıyorsunuz.
- 2 adet Arka Fonu Beyaz – Yeni Çekilmiş – 35×45 ölçülerinde biometrik fotoğraf
- Seyahat Sağlık Sigortası ( idata tarafından yaptırıyor. Poliçe seyahatinizden 1 gün önce başlamalı ve 1 gün sonra sona ermelidir. Ayrıca orijinal nüsha ıslak imzalı ve kaşeli olarak gerekmektedir)
- Ziyaret amaçlı gezi ise ( bir yakınınızı ziyaret etmek gibi) Davetiyeniz
- Turistik Vize başvuruları için Otel ve Uçak Rezervasyonları ( Seyahat tarihlerinizi kapsamalıdır)
- Son 3 aylık hesap özetinizi içeren ( Bankadaki hesabınızda 3 bin veya 5 bin yeterli olmaktadır) banka harekatınız. Bankadan, Banka imza sirküleri ve ıslak imzalı olarak alınmalıdır.
- Varsa Tapu, Araç ruhsatı gibi maddi ek gelir durumunuzu özetleyen evraklar
- Bağlı bulunduğunuz Nüfus müdürlüğünüzden veya E-devletten (Karekod ve Barkod’lu) ya da muhtarlığınızdan) İkametgah
- E-devletten (Karekod ve Barkod’lu) veya Nüfus müdürlüğünüzden Tam Vukuatlı (aile üyelerinizi de içeren tarihli ve detaylı)
Vize Başvuru Formunu doldururken Seyahat amacınızı lütfen doğru işaretlemiş olduğunuza emin olunuz. Eğer bir yakınınızı veya akrabanızı ziyaret amaçlı seyahat edecekseniz bu Turistik Vize için talebe girmemektedir. Yanlış seçeneği işaretlemek (yetkili acente aracılığıyla başvuru yapsanız bile) reddedilmesine neden olabilir.
Yukarıdaki liste genel liste olup aşağıdaki durumunuza göre olan listelerdeki evraklara ilave olarak Evrak dosyanıza konulması gerekmektedir.
İşverenler İçin Almanya Vizesi Evrak Listesi
- Şirketinizin antetli kağıdına yazılmış Konsolosluğa hitaben dilekçe burada gidiş – dönüş seyahat tarihleriniz geçmelidir. Ayrıca Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekmektedir.
- Şirketinizin İmza Sirküleri
- Şirketinizin Vergi Levhasının fotokopisi
- Şirketinizin Son 6 aylık Faaliyet Belgesi (aslı)
- Şirketinizin Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
Çalışanlar İçin Almanya Vizesi Evrak Listesi
- Çalıştığınız firma yada şirketin varsa antetli kağıdına, yoksa A4 dosya kağıdına Konsolosluğa hitaben işyeriniz tarafından yazılmış, imzalı ve kaşeli dilekçe. Seyahat tarihleriniz gidiş – dönüş olarak belirtilerek izinli olduğunuzun belirtilmesi gerekmektedir. (tarihlere lütfen dikkat edin)
- Çalıştığınız işyerinin İmza Sürküleri
- Çalıştığınız işyerinin Vergi Levhası fotokopisi
- Çalıştığınız işyerinin son 6 aylık Faaliyet Belgesi aslı
- Çalıştığınız işyerinin Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
- Çalıştığınız İşyeri’nın muhasebesinden alabileceğiniz Sigorta İşe Giriş Bildirgesi
- E-devletten karekod’lu ve barkod’lu SGK 4A Hizmet Dökümü
- Maaşınızı aldığınız Bankadan son 3 aylık Maaş Bordrosu. Ayrıca bankadan alacağınız ıslak imzalı ve kaşeli İmza Sirküleri
Emekliler İçin Almanya Vizesi Evrak Listesi
- Emeklilik Belgesi e-devletten Karekodlu ve Barkodlu veya SGK’dan
- Emekli maaşınızı aldığınız Banka veya Kurumdan Son 3 Aylık Emekli Maaş Hesap dökümü. Bankadan Islak imzalı ve kaşeli olacak ayrıca Banka İmza Sirküleri ile beraber olacak şekilde alın.
- E-devlette Emekli Aylık Bilgisi (Hizmet Dökümü) Karekodlu ve Barkodlu
Öğrenciler İçin Almanya Vizesi Evrak Listesi
- Öğrenci Belgesi
- 18 yaşın altındaki çocuklar için muvafakatname
- 18 yaşın altındaki çocuklar için Vize Başvuru formları Anne ve Baba tarafından ıslak imzalı olmalıdır.
- Hiçbir geliri yoksa 1.dereceden yakınının sponsorluğu altında seyahat edebileceğinden sponsorun dilekçesi ve genel evrakları( yukarıdaki durumuna göre gerekli evraklar ile genel evraklar olacaktır)
Pasaport Nasıl Alınır? Pasaport İçin Gerekli 6 Evrak Nelerdir? yazımızıda okumanızı tavsiye ederiz.