Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır? 2023 Tüm Detayları

Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır içeriğimizde, bir Güney Asya ülkesi olan Bangladeş Halk Cumhuriyeti için hangi tip Türk pasaportlarına vize gerekmektedir, Bangladeş vize başvuru nasıl yapılır, Vize ücreti ne kadardır, Bangladeş vizesi için gerekli evraklar nelerdir gibi sorularınızın cevaplarını bulabileceğiniz güncel bilgileri aktarmaya çalışacağız.
Bangladeş Vize İstiyor Mu?
Evet, maalesef Bangladeş de Türkiye’den vize isteyen ülkelerden biridir fakat vize alımı zor bir ülke değildir. Eğer Bangladeş seyahatiniz kısa süreli olacaksa davetiye, fuar, toplantı, seminer gibi ticari bir amaç içeriyorsa Ticari vizeye, ticari amaç içermeyen, tatil ve seyahat gibi durumlarınızda Turistik vize için başvurabilirsiniz.

Bangladeş vizesi, tamamen kişilerin seyahat amacıyla doğrudan ilişkili bir durum olup farklı kategorilerin bulunduğunu ve ibraz edilmesi gereken belgelerin ve kişilerin statüsüne göre de farklılıklar olduğunu belirtmek isteriz. Buna göre her kategori için farklılık gösteren vize şartları ve evrakların doğru hazırlanmış olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
Bangladeş vize başvurusu için şahsen başvuruda bulunma zorunluluğunuz yoktur. Ancak konsolosluk mülakat talep ederse gitmeniz gerekmektedir. Arzu ederseniz E-Vize üzerinden şahsen başvurabilir ya da yetkili vize merkezleri aracılığı ile sürecinizi başlatabilirsiniz. Ayrıca Bangladeş vizesi için, seyahatinizden en az iki hafta öncesi başvuruda bulunmanızı tavsiye ederiz.

Bunların yanı sıra uzun süreli vize yani oturum almak isteyen talep edecek vatandaşlarımız, Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu’na veya Bangladeş Ankara Büyükelçiliği’ne şahsen başvuruda bulunmalıdır.
Bangladeş Konsoloslukları ve Yetki Bölgelerini İçeren İller
Bangladeş Vizesi için başvurulacak konsoloslukların bölge ayrımı yoktur. Yani hangi ilden olursanız olun Bangladeş Büyükelçiliği, Bangladeş Fahri Konsolosluğu ve Bangladeş Konsolosluğuna müracaat edebilirsiniz.

Türkiye’de;
- Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği / Çankaya,
- Bangladeş Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu / Mecidiyeköy-Gayrettepe,
- Bangladeş Halk Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosluğu / Balmumcu – Beşiktaş,
- Bangladeş Halk Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu / Konak
Bulunmaktadır. Ve Bangladeş konsoloslukları haftanın belirli günleri ile belli bir zamanda vize işlemlerine bakmaktadır. Konsolosluklarda vize müracaatlarınız ve pasaport ’un verilmesi hafta içi saat 10.00 ile 12.00 arasında yapılmaktadır. Sonuçlananvize başvuruları ve pasaport teslimatını da yine hafta içi saat 16.00 ile 17.00 arası alabilirsiniz.
Bangladeş Hangi Tip Türk Pasaportlarından Vize İstemektedir?
Bangladeş’e seyahat edecek Türk vatandaşları hangi pasaport kategorisine sahip olurlarsa olsunlar seyahat öncesi Bangladeş vize işlemlerinde bulunmak mecburiyetindedirler. Bangladeş vize işlemleri Bangladeş Konsolosluğu bünyesindedir. Siyah, Yeşil ve Gri pasaport sahipleri, yapacakları seyahat bilgilerini teyit ettirerek yolculuk işlemlerine başlayabilirler.
Vatandaşlarımızın, sahip oldukları pasaport çeşitlerine göre;
- Umuma Mahsus Pasaportlar (Bordo Pasaport), Vize’ye tabidir ve Vize almak durumundadır.
- Yeşil Pasaport (Hususi Pasaport) 90 güne kadar Vizesiz seyahat edebilirler.
- Gri Pasaport (Hizmet Pasaportu) 90 güne kadar Vizesiz seyahat edebilirler.
- Siyah Pasaport (Diplomatik Pasaport) 90 güne kadar Vizesi seyahat edebilirler.
Konu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının ‘ Bangladeş: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır’ açıklamasını yapmıştır.
Bangladeş Vizesi İçin Kategoriler Nelerdir?
Bangladeş Vizesi başvurusu yapılmadan önce, seyahatinizin hangi vize kategorisine girdiğini belirleyip buna göre başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Sonrasında vize başvuru süreciniz belirlediğiniz vize kategorisi üzerinden ilerleyecektir.

Bangladeş vize kategorileri;
- Bangladeş Ticari vizesi / İş, fuar, toplantı veya seminer gibi ticari bir amaçla yapılacak seyahatler için alınması gereken vize türü,
- Bangladeş Aile ve arkadaş ziyareti vizesi / Ülkede yaşayan akraba, aile veya arkadaşlarınıza yapacağınız seyahatlerinizde alabileceğiniz vize türü,
- Bangladeş Turistik vize / Seyahat ve tatil amaçlı kısa süreli gezileriniz için alınacak vize türü,
- Bangladeş Çalışma vizesi / Bangladeş’te çalışmak isteyen vatandaşlarımızın alması gereken vize türüdür.
Ayrıca vize türleri tek girişli, çift girişli ve multi olarak verilmektedir.
Bangladeş Vizesini E-vize Olarak Nasıl Alırsınız?
TC vatandaşları Bangladeş’e 30 güne kadar yapacakları seyahatleri için online Bangladeş vizesi alabileceklerdir. Ancak online vize işlemlerini tamamlayan vatandaşlarımız vize ücretini en yakın Bangladeş Konsolosluğu hesabına yatırmalı ve dekontu başvuru belgeleri ile birlikte Konsolosluğa teslim etmelidir.

E-vize almak isteyen vatandaşlarımız Bangladeş konsolosluğunun resmi internet sitesinden müracaatta bulunabilir ve buradan randevu alabilirsiniz.
Bu sayfada çevrimiçi formlar bulunmakta olup onların eksiksiz tam olarak doldurulması gerekmektedir. Bunlar doldurulup yazdırıldıktan sonra ıslak imzalarınızı atıp randevuya gittiğinizde dosyanızda bulundurun. Ayrıca dosyanıza diğer evrakları da koymayı unutmayın. (vize kategoriniz ve statünüze göre evraklar yazımızın içeriğinde bulunmaktadır)
Bangladeş Kapı Vizesini Uygulaması Nasıl Oluyor?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için, Bangladeş kapı vize kolaylığı uygulamasını da başlatmıştır. Bangladeş kapı vizesi kolaylığından yararlanacak kişilerin etiket vize uygulamalarında olduğu üzere başvuru belgelerini ve vize ücretlerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Ancak, bizim tavsiyemiz kapı vizesi uygulaması durum ve şartlarınıza göre en son tercihiniz olması yani önceliğinizin Türkiye’de bulunan Konsolosluklardan vize almak olmasıdır.
Çünkü Kapıda vize alımı risklidir. Hatta bunun hakkında Ankara Bangladeş Büyükelçiliğinin yapmış olduğu ‘Göçmenlik görevlisinin belgelerden memnun olmaması durumunda veya kendi takdirine bağlı olarak başka herhangi bir nedenle giriş limanına girişin reddedilme riskinden kaçınmak için büyükelçilik veya konsolosluklardan vizenizi alın’ açıklama da bunu göstergesidir.

Kapıda vize alımı, tamamen oradaki görevli memurun bilgi, donanım ve inisiyatifine kalacaktır bunu da önemle hatırlatmak isteriz. Ayrıca, vizeden muaf olan Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaportların bile Kapı vizesi uygulamasında sorunlar yaşanabildiği TC Dışişleri Bakanlığınca da bildirilmiştir.
Bangladeş Vizesi Müracaatında Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Detaylar Nelerdir?
Öncelikle şunu önemle hatırlatmak isteriz ki, Bangladeş vizesi başvuruları için, seyahatinizin amacını gösteren seçmiş olduğunu vize türünün talep edilen evraklarını ve şartlarını lütfen eksiksiz olarak yerine getirin. Çünkü Bangladeş vizesi başvuruları konsolosluklar tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir.

Buna göre aşağıda vermiş olduğumuz detayları dikkate almayı unutmayın;
- Her kategori için farklılıklar gösteren vize şartlarının sağlanması gerekmektedir.
- Yine her kategori için farklı olan vize evraklarının eksiksiz olarak temin edilmesi ki bu vize değerlendirme sürecinizin uzamaması açısından önem arz ettiğini hatırlatırız.
- Vize başvuru formunun eksiksiz ve doğru bilgiler ışığında doldurulması gerekmektedir.
- Pasaport sürenizin seyahat sonrası için en az 6 ay geçerlilik süresi olmalı ve yine en az 2 boş sayfanızın bulunması önemlidir.
Bangladeş Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bütün vize kategorilerin içerisinde istenen genel bir evrak listesi bulunmaktadır. Öncelikle bu evrakları hazırlayıp sonrasında ise sosyal statünüze (Çalışan, emekli, ev hanımı vb.) göre istenen evrakları temin ederek dosyanızı hazırlayabilirsiniz.

Bangladeş Vizesi İçin Genel Evrak Listesi
- Vize başvuru formu, tam ve doğru doldurulmuş olmalıdır. Özellikle kimlik, pasaport ve ülkeye giriş-çıkış tarihi bilgilerinizi doğru yazdığınıza dikkat etmeli ve formu İngilizce doldurmalısınız. Ayrıca ıslak imzanız da bulunmalıdır.
18 yaşın altındaki çocukların başvuru forumları anne ve baba tarafından ıslak imzalı olmalıdır. - Pasaport, Seyahatiniz sonrası en az altı ay geçerlilik süresi ve 2 boş sayfası olmalıdır.
- Daha önceden Bangladeş vizesi aldıysanız o sayfaların fotokopileri. Çok girişli vize alabilmek için daha önce Bangladeş vizesi almış olma koşulu aranabilmektedir.
- Nüfus cüzdanı, Önlü ve arkalıfotokopisi
- Biometrik Fotoğraf, 2 adet, yeni çekilmiş, arka fonu beyaz, 35×45 ölçülerinde olmalıdır.
- Vize talep dilekçesi, İngilizce olarak statünüze göre yazılmalıdır.
- Banka hesap dökümü, Son 3 ayı gösteren, 4.000.-₺ bakiyeli ve banka imza sirküleri ile beraber hesap dökümünüz olmalıdır.
- PCR Test sonucu, 72 saat önce alınmış İngilizce negatif test sonucu ibraz etmeniz gerekmektedir. PCR test sonucunu E-nabız’dan İngilizce olarak alabilirsiniz.
- Konsolosluk Ücreti makbuzu, Bangladeş vize harcının ödendiğini gösterir banka makbuzu,
vize harcı seyahatin amacına, kalış süresine ve giriş sayısına göre değişiklik göstermekte olduğunu belirtmek isteriz. Ayrıca Bangladeş vizesi ücretleri sadece anlaşmalı banka hesaplarına yatırılmaktadır. - Konaklama, Konaklamanızı geçekleştireceğiniz yerin bilgilerini içeren (Otel vs) belge
- Seyahat Belgeleri, Uçakla gidecekseniz bilet fotokopiniz, karayolu ile gidecekseniz İngilizce olarak rotanızı gösteren yazı
- Evli iseniz Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?
Almanya Vizesi Nasıl Alınır?
Afganistan Vizesi Nasıl Alınır?
Dubai Vize İstiyor Mu? Dubai Vizesi Nasıl Alınır?
Başlıklı yazılarımız da ilginizi çekebilir, okumanızı tavsiye ederiz.
Bangladeş Turistik Vizesi, Çalışanlar Ve Memurlar İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bangladeş vizesi için yukarıda belirttiğimiz genel evrak listesine ilave olarak aşağıda belirttiğimiz evrakların hazırlanması gerekmektedir.

- Çalıştığınız iş yerinden Bangladeş konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmış, içeriğinde seyahate gidiş – dönüş tarihleriniz ile beraber bu seyahatten bilgileri ve izinleri olduğuna dair dilekçe. (Antetli kağıda veya A4 yazılmış, İngilizce, ıslak imzalı, şefiniz, amiriniz veya şirket sahibinin dilekçesi)
- Çalıştığınız şirketin İmza sirküleri, Vergi levhası fotokopisi, Ticari sicil gazetesi fotokopisi, güncel tarihli Faaliyet durum belgesi – İngilizce – orijinal, son 3 aylık Sigorta işe giriş bildirgeniz ve son 3 aylık maaş bordronuz. Tüm bu evrakları şirket muhasebesinden temin edebilirsiniz.
- Kalacağınız otelin İngilizce rezervasyon bilgilerini içeren belge ( Otelin adının yer aldığı, otel giriş – çıkış tarihlerinizi gösteren, otelden yazılmış belge – E-mailinize gelen konfirmasyon dökümü veya online alımlar için çıktı alabilirsiniz)
- Uçak bileti fotokopiniz. (seyahate çıkacağınız, konaklama yapacağınız tarihler ile eşleşen)
Bangladeş Turistik Vizesi, Emekliler İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bangladeş vizesi için olan genel evrak listesine ilaveten aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekmektedir.
- Şahsınızdan A4 kağıda hazırlanmış İngilizce yazılmış ve ıslak imzanızın bulunduğu dilekçeniz
- Emekli cüzdan fotokopisi
- Emekli maaşınızı aldığınız Banka veya Kurumdan Son 3 Aylık Güncel Bakiyeli Emekli Maaş Hesap dökümünüz. Islak imzalı ve kaşeli olacak ayrıca Banka İmza Sirküleri beraber
- Bankanızdan aldığınız cüzdan fotokopisi ve ya varsa kredi kartı, maaş kartı fotokopileri. ( kartların arka yüzlerinin fotokopilerine gerek yok ön yüz yeterlidir)
- Varsa sağlık karnesi fotokopisi
- Kalacağınız otelin İngilizce rezervasyon bilgilerini içeren belge ( Otelin adının yer aldığı, otel giriş – çıkış tarihlerinizi gösteren, otelden yazılmış belge – E-mailinize gelen konfirmasyon dökümü veya online alımlar için çıktı alabilirsiniz)
- Uçak bileti fotokopiniz. (seyahate çıkacağınız, konaklama yapacağınız tarihler ile eşleşen)
Bangladeş Turistik Vizesi, İşveren veya Şirket Sahipleri İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bangladeş vizesi için olan genel evrak listesine ilaveten aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekmektedir.
- Şahsınızdan şirket antetli kağıdına veya A4 kağıda İngilizce olarak yazılmış ıslak imzalı dilekçeniz
- Banka hesap cüzdanı fotokopiniz.
- Şirketinizin İmza sirküleri, Vergi levhası fotokopisi, Ticari sicil gazetesi fotokopisi, güncel tarihli Faaliyet durum belgesi – İngilizce – orijinal olarak ticaret odasından ya da resmi sanayi odası meslek gruplarından alınmış olmalı.
- Kalacağınız otelin İngilizce rezervasyon bilgilerini içeren belge ( Otelin adının yer aldığı, otel giriş – çıkış tarihlerinizi gösteren, otelden yazılmış belge – E-mailinize gelen konfirmasyon dökümü veya online alımlar için çıktı alabilirsiniz)
- Uçak bileti fotokopiniz. (seyahate çıkacağınız, konaklama yapacağınız tarihler ile eşleşen)
Bangladeş Turistik Vizesi, Ev Hanımları ve Çalışmayanlar İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bangladeş vizesi için müracaatta bulunacak Ev hanımları veya çalışmayan herhangi bir maaş vs. gibi geliri olmayan vatandaşlarımız birinci dereceden akrabalarının (Eş – Çocuk) Sponsorluğu altında müracaat edebilirler.
- Genel evrak listesindeki belgeleri şahsınız ile ilgili olarak hazırlayın
- Sponsorunuz eşiniz ise Evlilik cüzdanı fotokopisi
- Sponsorunuz birinci derece akrabanız ise Nüfus müdürlüğünden ıslak imzalı veya E-devletten alabileceğiniz barkod ve karekodlu Tam Vukuatlı Nüfus Kaydı örneği
- Sponsorunuzun genel evrakları listesinde kendisi ile ilgili hazırlanmış belgeleri
- Sosyal statüsüne göre Emekli, Çalışan vs. gibi ek belgeler
- Sponsorunuzun İngilizce olarak hazırladığı, bu seyahatinizin tüm masraflarını karşılayacağına dair onayının ve bilgisinin olduğunu içeren ıslak imzalı dilekçesi
Bangladeş Turistik Vizesi, Öğrenciler İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
18 yaş altındaki öğrenciler 1.derece aile üyelerinden birinin sponsorluğu altında müracaat edebilirler. Ayrıca öğrenci vizesi alacak kişilerin, Banka hesap dökümleri konsolosluğun istediği şekilde değilse yine sponsorlu müracaat da bulunabilirler.
- Genel evrak listesine ilaveten devam ettiği okuldan güncel tarihli Öğrenci belgesi ve kimliği
- Geliri olmayan öğrenciler için sponsor olacak kişinin genel evrak listesindeki ve sosyal statüsüne göre istenen belgeler
- 18 yaş üzeri öğrenciler için ıslak imzalı ve İngilizce sponsorun dilekçesi
- 18 yaş altı öğrenciler için anne babadan noterden alınmış güncel Muvafakatname
Bangladeş Ticari Vizesi, Çalışanlar İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bangladeş vizesi için, genel evrak listesinde yer alan belgeleri öncelikle hazırladıktan sonra diğer evrakları dosyanıza ilave etmelisiniz.
- Çalıştığınız iş yerinden Bangladeş konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmış, içeriğinde seyahate gidiş – dönüş tarihleriniz ile beraber bu seyahatten bilgileri ve ne amaçla gittiğinizi belirten dilekçe. (Antetli kağıda veya A4 yazılmış, İngilizce, ıslak imzalı, şefiniz, amiriniz veya şirket sahibinin dilekçesi)
- Çalıştığınız şirketin İmza sirküleri, Vergi levhası fotokopisi, Ticari sicil gazetesi fotokopisi, güncel tarihli Faaliyet durum belgesi – İngilizce – orijinal, son 4 aylık Sigorta işe giriş bildirgeniz ve son 3 aylık maaş bordronuz. Tüm bu evrakları şirket muhasebesinden temin edebilirsiniz.
- Şirket banka hesap dökümü en az 5.000₺ bakiyeli, bankanın ıslak imzalı ve kaşeli imza sirküleri ile beraber
- Kalacağınız otelin İngilizce rezervasyon bilgilerini içeren belge ( Otelin adının yer aldığı, otel giriş – çıkış tarihlerinizi gösteren, otelden yazılmış belge – E-mailinize gelen konfirmasyon dökümü veya online alımlar için çıktı alabilirsiniz)
- Davetiye ile gidiyorsanız konaklama yapacağınız bilgileri de içeren davetiyeniz
- Uçak bileti fotokopiniz. (seyahate çıkacağınız, konaklama yapacağınız tarihler ile eşleşen)
Bangladeş Ticari Vizesi, İşveren veya Şirket Sahipleri İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bangladeş vizesi için olan genel evrak listesine ilaveten aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekmektedir.
- Şahsınızdan şirket antetli kağıdına veya A4 kağıda İngilizce olarak yazılmış ıslak imzalı dilekçeniz
- Banka hesap cüzdanı fotokopiniz.
- Şirketinizin İmza sirküleri, Vergi levhası fotokopisi, Ticari sicil gazetesi fotokopisi, güncel tarihli Faaliyet durum belgesi – İngilizce – orijinal olarak ticaret odasından ya da resmi sanayi odası meslek gruplarından alınmış olmalı.
- Kalacağınız otelin İngilizce rezervasyon bilgilerini içeren belge ( Otelin adının yer aldığı, otel giriş – çıkış tarihlerinizi gösteren, otelden yazılmış belge – E-mailinize gelen konfirmasyon dökümü veya online alımlar için çıktı alabilirsiniz)
- Uçak bileti fotokopiniz. (seyahate çıkacağınız, konaklama yapacağınız tarihler ile eşleşen)
- Davetiye ile gidiyorsanız konaklama yapacağınız bilgileri de içeren davetiyeniz
Bangladeş Aile Ziyareti Vizesi, İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bangladeş vizesi için, başvuru sahibinin genel evrak listesi ile beraber sosyal statüsüne göre istenen evraklar hazırlanacaktır. Bu belgelere ilaveten Davetiyelerinin olması gerekmektedir. Davetiye de Bangladeş’e gidecek kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve pasaportuna dair bilgiler bulunmalıdır.

Ayrıca seyahat içeriğini nelerin oluşturduğu ve referans olan kişi tarafından masrafların karşılanacağına dair bilgileri de yer almalıdır.
Bangladeş Vizesi 2023 Yılı Fiyatları Nedir?💵
Bangladeş vizesi alacak kişiler, konsolosluk vize harç ücretini anlaşmalı banka hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. 2023 Yılı Bangladeş Vize Ücretleri;
- Tek Girişli Vize Ücreti 58 dolar
- Çift Girişli Vize Ücreti 116 dolar
- Tek Girişli Transit Ücret 58 dolar
- Çok Girişli – Multi Transit Ücret 194 dolar
Bangladeş Vizesi Ücreti İçin Anlaşmalı Banka ve Bilgileri
Bangladeş Vizesi için anlaşmalı banka ve bilgileri; Banka Adı: Garanti Bankası
Hesap Sahibi: Bangladeş Büyükelçiliği, Ankara, Türkiye
Şube Adı: Panora Şubesi, Ankara, Türkiye
SWIFT Kodu: TGBATRIS
Hesap No: 1386 -909-2639
IBAN No: TR10 0006 2001 3860 0009 0926 39
Bangladeş Vize Takibini Nasıl Yapabilirsiniz?
İki şekilde yapabileceğiniz vize takibinizin birincisi Konsolosluklara telefon ile ulaşım bir diğeri ise eğer vize başvurunuzu aracı bir firma ile alıyorsanız bu firmayla görüşerek yapabilirsiniz. Maalesef Bangladeş vizesi başvurunuzu takip edebileceğiniz online bir sistem bulunmamaktadır.
Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Bangladeş vizesi için, E-vize müracaatı 3 ile 5 gün arasında, Konsolosluk müracaatlarında ise 5 ile 8 gün arasında çıkmaktadır.
Bangladeş Seyahatiniz için Önemli Hususlar Nelerdir?
Öncelikle ülkeye ulaşımınızı havayolunu kullanarak yapmanızı tavsiye ederiz. Sonuçta, karayolu ile yapılan yolculuklar yetersiz altyapı nedeniyle çok uzun sürmekte olup, dikkatsiz sürücüler nedeniyle sıklıkla trafik kazaları meydana geldiğini belirtmek isteriz.

Ayrıca Bangladeş ikliminin, sahip olduğu yüksek ısı ve nem oranı sebebiyle mikroorganizmaların hızlıca gelişimine uygun bir ortam olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu sebeple ülkede, Kolera, Sıtma, Tifo, Difteri gibi birçok tehlikeli ve bulaşıcı hastalıklar gözlemlenmektedir. Gitmeden önce aşı olmanızı öneririz.
Bunların yanı sıra, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan inceleme sonucunda; Dakka’nın şebeke suyunda arsenik bulunduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple ülkede kaldığınız süre zarfında içme, diş fırçalama, meyve ve sebze yıkamak için piyasadan damacana veya pet şişelerle alınan temiz su kullanılmasını tavsiye ederiz.
Bir diğer konu da yine iklim şartları ve yiyeceklerin sağlıksız koşullarda hazırlanması nedeni ile gıda zehirlenmeleri vakaları oldukça fazladır. Dışarıda asla buz tüketmemenizi, çiğ sebze ve meyveleri içme suyu ile yıkamanın haricinde sirkeli su ile de dezenfekte etmeye çalışmanızı önemle belirtiriz. Dışarıda asla emin olmadığınız yerlerden yemek yememenizi, yerseniz de çok dikkatli olmanızı salık veririz.

Son olarak ta, Ülkeye gelişte aşı kağıdı istenmese bile seyahate çıkmadan önce bizim de yapılmasını tavsiye ettiğimiz aşılar şunlardır;
Dünya Sağlık Örgütü tarafından Hepatit A ve B, tifo, difteri, boğmaca, çocuk felci, kuduz, tetanos, kolera, menenjit ve Japon ensefaliti aşılarının olunması tavsiye olunmaktadır.
Bangladeş Vizesi nasıl alınır yazımızda vize alım aşamalarını her detayı ile kalem kalem anlatmaya çalıştık. Vermiş olduğumuz güncel ve doğru bilgilerin haricinde size Bangladeş seyahatiniz için dikkat etmeniz gereken önemli bilgileri de aktardık.